PROTEJEAZĂ-TE DE CALDURĂ

În acestă perioadă temperaturile pe timpul zilei au depașit pragul maxim, cu valori de peste 35 grade celsius, astfel că este foarte important să ținem cont de acest lucru și să ne protejăm de caniculă pentru că, neprotejându-ne corespunzător pot apare efecte nedorite asupra sănătății noastre. Deși cu toții suntem afectați, există o populație cu risc de suferință mai mare.

BOLILE DE INIMA - SEMNALE DE ALARMA SI SIMPTOME SPECIFICE

Statistic, la fiecare 30 minute un roman sufera de un infarct miocardic acut, mortalitatea in Romania prin acesata boala fiind inca peste media europeana, dupa cum precizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Cunoasterea simptomelor poate preveni atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Legătura dintre bolile cardiovasculare la adult și sindromul de apnee în somn

Sindromul de apnee în somn obstructiv (SASO) este o tulburare respiratorie legată de somn, caracterizată prin episoade repetitive de apnee sau flux de aer inspirator redus (hipopnee) din cauza obstrucției căilor respiratorii superioare în timpul somnului. Pacienții cu SASO sunt adesea obezi și au o prevalență crescută a altor factori de risc cardiovascular, inclusiv hipertensiune arterială și DZ tip II.

ALIMENTATIA PACIENTILOR CU BOALA CARDIACA ISCHEMICA

Paceintilor cunoscuti cu cardiopatie ischemica li se recomanda un stil de viata prin care sa corecteze factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, cum ar fi fumatul, sedentarismul, stresul, obezitatea.

TENSIUNEA ARTERIALA – MOTIV DE INGRIJORARE?

Definitie: Tensiunea arteriala este presiunea exercitata de catre sange asupra peretilor arterelor atunci cand inima bate (sistolica – “mare”) si atunci cand inima se relaxeaza (diastolica – “mica”).

Website-ul diacord.ro folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiența de navigare superioară și servicii adaptate nevoilor specifice ale acestora.