Spirometrul SpiroLab IV

SPIROMETRIA

Este o metodă neinvazivă standard în evaluarea capacității respiratorii a plămânilor și este utilizată în diagnosticul astmul bronșic, bronhopneumopatiei cronice obstructive, depistarea eventualelor patologii pulmonare restrictive și prechirurgical.

Spirometria este un test ce măsoară cantitatea de aer pe care o persoană o poate inspira sau expira într-o unitate de timp, verificând astfel eficiența și rapiditatea de a expira și inspira. Dispozitivul medical este prevăzut cu o piesă bucală, filtru, unic pentru fiecare pacient, legat la aparat. Pe baza acestor înregistrări se obțin rezultate numerice și grafice care permit interpretarea de către medicul specialist a capacităților si volumelor respiratorii. În cazul astmului bronșic, pentru diagnostic se efectuează o spirometrie cu test bronhodilatator, în care se vor compara parametrii inainte și după administrarea de bronhodilatator inhalator.

 

Website-ul diacord.ro folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiența de navigare superioară și servicii adaptate nevoilor specifice ale acestora.